Reglementering
21 november 2022

Werknemers mogen 3 keer per jaar een dag afwezig zijn zonder ziektebriefje

Vanaf 28 november 2022 wijzigt de huidige regeling inzake de verplichting om een ziekte-afwezigheid te rechtvaardigen aan de hand van een medisch attest. Voortaan zullen werknemers 3 keer per kalenderjaar niet meer verplicht zijn om een medisch attest voor de eerste dag van arbeidsongeschiktheid aan de werkgever te bezorgen.

Huidige regeling

Als een werknemer door ziekte of een ongeval niet kan werken, moet hij de werkgever onmiddellijk verwittigen.

Hij moet zijn afwezigheid bovendien rechtvaardigen met een medisch attest indien het arbeidsreglement of een CAO dit voorziet, of indien de werkgever het hem vraagt. Het getuigschrift vermeldt de arbeidsongeschiktheid, de vermoedelijke duur ervan en of de werknemer al dan niet het huis mag verlaten.

Het geneeskundig getuigschrift moet in principe binnen 2 werkdagen na de aanvang van de arbeidsongeschiktheid worden meegedeeld, behalve in geval van overmacht.

Toekomstige regeling

Vanaf 28 november 2022 heeft de werknemer de mogelijkheid om voor de eerste dag van arbeidsongeschiktheid geen medisch attest voor te leggen, tot maximaal drie keer per kalenderjaar. De werknemer moet zijn werkgever wel onmiddellijk het adres meedelen waar hij die dag zal verblijven, tenzij dit zijn gewoonlijke verblijfplaats is die bij de werkgever gekend is.

De vrijstelling geldt bij één dag arbeidsongeschiktheid, maar ook bij een langere afwezigheid, voor de eerste dag arbeidsongeschiktheid.

De werknemer is niet verplicht om gebruik te maken van deze vrijstelling. Hij kan spontaan, binnen de 2 werkdagen een attest voorleggen dat ook de eerste dag van zijn arbeidsongeschiktheid dekt. In dat geval behoudt hij de mogelijkheid om 3 andere dagen afwezig te zijn, zonder dat een medisch attest moet voorgelegd worden.

De werknemer is wel nog steeds verplicht om de werkgever onmiddellijk te verwittigen in geval van afwezigheid wegens ziekte.

Bij wijze van uitzondering zullen ondernemingen met minder dan 50 werknemers op 1 januari van het lopende kalenderjaar kunnen afwijken van de vrijstellingsregeling. Daartoe moeten zij een collectieve arbeidsovereenkomst sluiten of het arbeidsreglement wijzigen om deze afwijking duidelijk te vermelden.

Te onthouden?

Vanaf 28 november 2022, zullen werknemers 3 keer per jaar de eerste dag ziekte-afwezigheid niet meer moeten verantwoorden aan de hand van een medisch attest.

De kleine bedrijven van minder dan 50 werknemers die deze verplichting toch willen behouden, zullen hiertoe hun arbeidsregelement moeten aanpassen of een bedrijfsCAO moeten afsluiten.

Bron : Wet van 30 oktober 2022 houdende diverse bepalingen betreffende arbeidsongeschiktheid, B.S., 18 november 2022.

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand