Covid-19
18 oktober 2021

COVID-19: Versie 7 van de “Generieke Gids” is beschikbaar

De "Generieke Gids" biedt ondernemingen een kader om ervoor te zorgen dat het werk in veilige omstandigheden kan gebeuren. De sociale partners hebben onlangs de 7de versie van deze gids gepubliceerd, aangepast in het licht van de veranderende gezondheidssituatie en de geldende maatregelen ter bestrijding van Covid-19.

Ter herinnering: de Generieke Gids

Bij het begin van de Covid-19-pandemie hebben de sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de Groep voor Economisch Risicobeheer, de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid en de strategische cel van de Minister van Werkgelegenheid samengewerkt voor de opstelling van een "Generieke Gids ter bestrijding van de verspreiding van Covid-19 op het werk".

De Gids bevat good practices en maatregelen die de ondernemingen in staat moeten stellen om ervoor te zorgen dat de activiteiten in veilige omstandigheden kunnen worden uitgevoerd.

Het is een evolutief instrument, dat telkens wanneer dat nodig is, wordt bijgewerkt om rekening te houden met de huidige situatie en de geldende Covid-maatregelen.

Verder is het een algemeen instrument, dat kan worden aangevuld met meer specifieke maatregelen op sector- of ondernemingsniveau. De sectoren die dergelijke specifieke bepalingen hebben aangenomen (sectorale gidsen of protocollen), vindt u op de website van de FOD Werkgelegenheid.

De zevende versie van de Gids is beschikbaar

De sociale partners hebben onlangs de nieuwe versie van de Generieke Gids bijgewerkt, de 7de om precies te zijn.

Onder de opmerkelijke wijzigingen vermelden wij:

  • Het dragen van een masker dat, op enkele uitzonderingen na, niet langer verplicht is maar "ten zeerste aanbevolen" wanneer de regels van social distancing niet kunnen worden gerespecteerd;
  • Een nuttige verwijzing naar het standpunt van de autoriteiten betreffende het gebruik van het Covid Safe Ticket: FAQ van de FOD werkgelegenheid.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de Generieke Gids - versie 7 zelf.

Bron: Persbericht van de FOD Werkgelegenheid van 30 september 2021 en versie 7 van de Generieke Gids ter bestrijding van de verspreiding van Covid-19 op het werk.

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand