Reglementering
05 augustus 2022

Discriminatie op basis van gezondheidstoestand uit het verleden binnenkort verboden

Op 7 juli 2022 werd een wetsvoorstel aangenomen tot wijziging van de antidiscriminatiewetgeving. Voorheen viseerde de wet enkel discriminatie op basis van de “huidige of toekomstige gezondheidstoestand”. Voortaan moet “de gezondheidstoestand” in aanmerking worden genomen, ongeacht of het gaat om de huidige, toekomstige of vroegere gezondheidstoestand.

Context

De Antidiscriminatiewet van 10 mei 2007 verbiedt bepaalde vormen van discriminatie op basis van een aantal criteria, waaronder ook de “huidige of toekomstige gezondheidstoestand”.

Bij de aanname van de intiële wet werd reeds gedebateerd over de precieze draagwijdte van het gezondheidscriterium. Uiteindelijk besliste het parlement om de gezondheidstoestand uit het verleden buiten beschouwing te laten. Alleen discriminatie op grond van de “huidige of toekomstige” gezondheidstoestand was dus verboden.

Aanpassingen aan de wet van 10 mei 2007

Het nieuwe wetsvoorstel vervangt de woorden “huidige of toekomstige gezondheidstoestand” door het meer algemene criterium “gezondheidstoestand”.

Deze wijzigingen treden in werking 10 dagen na de publicatie ervan in het Belgisch Staatsblad. 

Gevolgen voor de arbeidsverhoudingen

Volgens de toelichting bij het wetsvoorstel is het de bedoeling van de wetgever om de bescherming uit te breiden tot het medisch verleden. Dit betekent echter niet dat het verboden is voor een werkgever om een werknemer te ontslaan die in het verleden gezondheidsproblemen heeft gehad.

Om discriminatie uit te maken, moet de ongunstige behandeling (in)direct verband houden met de gezondheidstoestand. Bovendien kan de werkgever dit verschil in behandeling rechtvaardigen door aan te tonen dat hij een legitiem doel nastreeft en dat hij passende en noodzakelijke middelen gebruikte om dit doel te bereiken.

Voor een voorbeeld van een gerechtvaardigd ontslag op basis van de gezondheidstoestand verwijzen wij naar onze News van 7 juni 2022.

Te onthouden?

Voortaan zijn ook verschillen in behandeling op grond van de vroegere gezondheidstoestand van een werknemer verboden, tenzij ze worden gerechtvaardigd door een legitiem doel en de middelen voor het bereiken van dat doel passend en noodzakelijk zijn.

Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze advocaten bij vragen over dit onderwerp.

Bron: Wetsvoorstel van 1 juli 2022 tot wijziging van de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van bepaalde vormen van discriminatie wat de discriminatiegrond gezondheidstoestand betreft, aangenomen door de Kamer op 7 juli 2022.

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand