Reglementering
02 november 2022

Gedeeltelijke hervatting met toelating van ziekenfonds: afwijking van de 1/3de-regel

Krachtens een koninklijk besluit van 23 september 2022, mag een werknemer die de arbeid gedeeltelijk hervat met toelating van de adviserend arts van het ziekenfonds, eventueel minder werken dan de normale minimale wekelijkse arbeidsduur. Met instemming van de werknemer kan de aangepaste arbeidstijd bijgevolg minder bedragen dan 1/3de van een voltijdse werkweek voor een werknemer van dezelfde categorie.

Context

In het systeem van de gedeeltelijke werkhervatting kan een arbeidsongeschikte werknemer gedeeltelijk weer aan het werk gaan terwijl hij een arbeidsongeschiktheidsuitkering blijft ontvangen. Hiervoor dient de adviserend arts van het ziekenfonds wel zijn toestemming te verlenen.

Volgens de normale regels inzake deeltijdse tewerkstelling, mocht een werknemer evenwel niet minder werken dan 1/3de van een voltijds rooster. Bij een wekelijkse arbeidstijd van 38 uur, moest de werknemer dus ten minste 13 uur per week werken.

Deze regel beperkt dus de mogelijkheden inzake aangepast werk en kan de terugkeer naar het werk van arbeidsongeschikte werknemers vertragen.

Nieuwe regeling

Voortaan is het, met instemming van de werknemer, mogelijk te voorzien in een gedeeltelijke werkhervatting voor minder dan 1/3de van de wekelijkse voltijdse arbeidstijd in de onderneming.

Deze mogelijkheid is strikt beperkt tot werkhervatting met toestemming van de adviserend arts van het ziekenfonds, ongeacht het mechanisme achter de werkhervatting.

Buiten dit geval blijft de 1/3de-regel wel van toepassing.

Te onthouden?

De minimale wekelijkse arbeidstijd van 1/3de van de voltijdse arbeidstijd voor werknemers die deeltijds werken, is niet langer van toepassing in geval van een gedeeltelijke werkhervatting met toestemming van de adviserend arts van het ziekenfonds.

Indien u vragen hebt over deze News, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze advocaten.

Bron: Koninklijk besluit van 23 september 2022 tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 december 1992 betreffende de afwijkingen van de minimale wekelijkse arbeidsduur van de deeltijds tewerkgestelde werknemers vastgesteld bij artikel 11bis van de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten, B.S., 6 oktober 2022.

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand