Specialisten in sociaal recht.
Niets meer.

Sotra's expertise omvat alle takken van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en de werknemersfiscaliteit, zowel in de private als de publieke sector.

Onze diensten

Wij richten onze diensten voornamelijk tot ondernemingen en openbare diensten. Wij staan tevens kaderleden en bestuurders bij met specifieke behoeften in sociaal recht en HR-fiscaliteit.
+

TeamOnze advocaten

De advocaten van Sotra beoefenen uitsluitend het sociaal en fiscaal recht met betrekking tot het personeelsbeheer. Hun ervaring vloeit voort uit verschillende jaren dienstverlening aan een gevarieerd en veeleisend cliënteel.

KantorenWaar kunt u ons vinden

Onze praktijk is 100% digitaal: wij bieden onze diensten online, per videoconferentie en per telefoon aan. Maar uiteraard hebben we ook kantoren in Brussel en Namen omdat het soms handig (en aangenaam is) om elkaar fysiek te ontmoeten!
11 mei 2022

Covid-19: Einde van de preventiemaatregelen van de Generieke Gids

Op woensdag 11 mei 2022, twee maanden na het opheffen van de epidemische noodsituatie, eindigt de “nazorgfase”. De werkgevers zijn niet langer verplicht de specifieke preventiemaatregelen van de generieke gids toe te passen.

Covid-19
10 mei 2022

Aanwervingen tijdens een periode van “Covid-19 werkloosheid” zijn niet steeds ongeoorloofd

Het gebruik van tijdelijke werkloosheid Covid-19 sluit niet noodzakelijk de aanwerving van extra werknemers uit. Dat heeft de arbeidsrechtbank van Luik in een recent vonnis beslist. De rechtbank verduidelijkt de regels omtrent het “uitbesteden van werk aan derden” tijdens periodes van tijdelijke werkloosheid Covid-19.

Covid-19
09 mei 2022

Podcast | Automatische loonindexeringen in België

In deze aflevering van SoCast bespreken we de automatische loonindexeringen in België.

Loon

PODCASTSoCast

Alle podcasts
SoCast is de podcast van het advocatenkantoor Sotra. We bespreken hierin nieuwe wetgeving of belangrijke rechtspraak inzake sociaal recht, relevant voor de privésector en de publieke sector.

AgendaAankomende evenementen

Alle evenementen
Als erkende specialisten, komen de advocaten geregeld tussen als sprekers bij seminaries en evenementen betreffende sociaal en fiscaal recht.
02.06.22 Van 11:30 tot 12:30
Sotra, Advocaten, Webinar Brussel
Webinar Arbeidsmarkthervormingen 2022

De federale regering heeft een akkoord bereikt over een hervorming van de arbeidsmarkt om de werkzaamheidsgraad te verhogen. De aangekondigde hervormingen zullen zeker een impact hebben op de organisatie van het werk en op bestaande praktijken. Werkgevers hebben er dan ook belang bij dit goed op te volgen. In dit webinar presenteren we de belangrijkste hervormingen.


Informatie en inschrijving
02.06.22 Van 13:00 tot 14:00
Sotra, Avocats, Webinaire Bruxelles
Webinaire Réformes 2022 du travail

Le gouvernement fédéral est parvenu à un accord sur une réforme du marché du travail afin d'augmenter le taux d'emploi. Les réformes annoncées modifieront l’organisation du travail et les pratiques en entreprise. Les employeurs ont intérêt à maîtriser ces modifications. Lors du webinaire, nous présenterons les principales réformes.

Ce webinaire est susceptible d'être reporté à une date ultérieure dans l’hypothèse où les textes légaux et réglementaires ne seraient pas encore disponibles mi-mars 2022.

Informatie en inschrijving
07.06.22 Van 08:30 tot 11:30
Ibis, Wavre, Brussels East
NCOI & SOTRA : Actualités en Droit social
Spreker : Antoine Hallet

En une matinée, nous parcourons l’actualité en droit social (législation et jurisprudence inédite) du trimestre écoulé.

Informatie en inschrijving

SotrAcademy

Het eerste streamingplatform over sociaal recht in België

Een uniek aanbod voor HR professionals

Voor de prijs van een "traditioneel" seminarie krijgt u toegang tot onze trimestriële webinars over sociale actualiteit, alsook tot talrijke thematische webinars: sociale verkiezingen, Covid-19, GDPR, arbeidsreglementering, bedrijfsgeheimen, basis opleiding sociaal recht, alternatieve verloningen, enz.

De erkenningsprocedure van ons platform door het OBFG en het IBJ (permanente vorming) is momenteel lopende.

Meer informatie
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand