Specialisten in sociaal recht.
Niets meer.

Sotra's expertise omvat alle takken van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en de werknemersfiscaliteit, zowel in de private als de publieke sector.

Onze diensten

Wij richten onze diensten voornamelijk tot ondernemingen en openbare diensten. Wij staan tevens kaderleden en bestuurders bij met specifieke behoeften in sociaal recht en HR-fiscaliteit.
+

TeamOnze advocaten

De advocaten van Sotra beoefenen uitsluitend het sociaal en fiscaal recht met betrekking tot het personeelsbeheer. Hun ervaring vloeit voort uit verschillende jaren dienstverlening aan een gevarieerd en veeleisend cliënteel.

KantorenWaar kunt u ons vinden

Onze praktijk is 100% digitaal: wij bieden onze diensten online, per videoconferentie en per telefoon aan. Maar uiteraard hebben we ook kantoren in Brussel en Namen omdat het soms handig (en aangenaam is) om elkaar fysiek te ontmoeten!
12 augustus 2022

Sociale zekerheid: “Neutralisatie” van telewerk in het buitenland tot 31 december 2022

Heel wat werknemers hebben tijdens de covidpandemie getelewerkt in het buitenland, hetgeen in principe een impact zou moeten hebben op het toepasselijke sociale zekerheidsstelsel. In juni 2022 heeft het Europese orgaan dat belast is met de coördinatie van de socialezekerheidsstelsels besloten om de "neutralisatie" van telewerk in het buitenland te handhaven tot en met 31 december 2022.

Internationaal
05 augustus 2022

Discriminatie op basis van gezondheidstoestand uit het verleden binnenkort verboden

Op 7 juli 2022 werd een wetsvoorstel aangenomen tot wijziging van de antidiscriminatiewetgeving. Voorheen viseerde de wet enkel discriminatie op basis van de “huidige of toekomstige gezondheidstoestand”. Voortaan moet “de gezondheidstoestand” in aanmerking worden genomen, ongeacht of het gaat om de huidige, toekomstige of vroegere gezondheidstoestand.

Reglementering
27 juli 2022

De werkgever mag eenzijdig het type bedrijfswagen wijzigen

In een recent vonnis bevestigt de arbeidsrechtbank van Brussel dat een werkgever het recht heeft om het type van bedrijfswagen van een werknemer wijzigen, zelfs indien de werknemer zich hier tegen verzet. 

Loon

PODCASTSoCast

Alle podcasts
SoCast is de podcast van het advocatenkantoor Sotra. We bespreken hierin nieuwe wetgeving of belangrijke rechtspraak inzake sociaal recht, relevant voor de privésector en de publieke sector.

AgendaAankomende evenementen

Alle evenementen
Als erkende specialisten, komen de advocaten geregeld tussen als sprekers bij seminaries en evenementen betreffende sociaal en fiscaal recht.
13.10.22 Van 14:00 tot 17:30
Sotra, Avocats, Webinaire Bruxelles
La gestion des incapacités de travail
Spreker : Valentin Hanquet

Nous abordons, de manière transversale, les différentes questions que l’incapacité de travail pose : droits et obligations des parties, mise en œuvre du « trajet de réintégration », licenciement du travailleur en incapacité de travail au regard de l’interdiction de discriminer sur la base de l’état de santé, etc.

Informatie en inschrijving
18.10.22 Van 08:30 tot 11:30
Ibis, Wavre, Brussels East
Actualités en Droit social
Spreker : Antoine Hallet

En une matinée, nous parcourons l’actualité en droit social (législation et jurisprudence inédite) du trimestre écoulé.

Informatie en inschrijving
22.11.22 Van 09:00 tot 17:30
Novotel, Wavre, Brussels East
La législation sociale en Belgique : formation de base
Spreker : Noël Lambert

Cette formation, structurée en quatre modules, suit le cours de la vie du contrat de travail, depuis la phase de sélection et d’engagement d’un travailleur jusqu’à la rupture du contrat de travail. Elle aborde tous les principes de base du droit du travail, de manière claire et pratique.

Informatie en inschrijving

SotrAcademy

Het eerste streamingplatform over sociaal recht in België

Een uniek aanbod voor HR professionals

Voor de prijs van een "traditioneel" seminarie krijgt u toegang tot onze trimestriële webinars over sociale actualiteit, alsook tot talrijke thematische webinars: sociale verkiezingen, Covid-19, GDPR, arbeidsreglementering, bedrijfsgeheimen, basis opleiding sociaal recht, alternatieve verloningen, enz.

De erkenningsprocedure van ons platform door het OBFG en het IBJ (permanente vorming) is momenteel lopende.

Meer informatie
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand