Specialisten in sociaal recht.
Niets meer.

Sotra's expertise omvat alle takken van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en de werknemersfiscaliteit, zowel in de private als de publieke sector.

Onze diensten

Wij richten onze diensten voornamelijk tot ondernemingen en openbare diensten. Wij staan tevens kaderleden en bestuurders bij met specifieke behoeften in sociaal recht en HR-fiscaliteit.
+

TeamOnze advocaten

De advocaten van Sotra beoefenen uitsluitend het sociaal en fiscaal recht met betrekking tot het personeelsbeheer. Hun ervaring vloeit voort uit verschillende jaren dienstverlening aan een gevarieerd en veeleisend cliënteel.

KantorenWaar kunt u ons vinden

Onze praktijk is 100% digitaal: wij bieden onze diensten online, per videoconferentie en per telefoon aan. Maar uiteraard hebben we ook kantoren in Brussel en Namen omdat het soms handig (en aangenaam is) om elkaar fysiek te ontmoeten!
22 oktober 2021

Werknemers vrijgesteld van COVID Safe Ticket, ook al is het verplicht voor bezoekers

De werknemers op plaatsen waar de verplichting van het CST geldt, vallen buiten de verplichting om een CST te kunnen voorleggen.

Covid-19
18 oktober 2021

COVID-19: Versie 7 van de “Generieke Gids” is beschikbaar

De "Generieke Gids" biedt ondernemingen een kader om ervoor te zorgen dat het werk in veilige omstandigheden kan gebeuren. De sociale partners hebben onlangs de 7de versie van deze gids gepubliceerd, aangepast in het licht van de veranderende gezondheidssituatie en de geldende maatregelen ter bestrijding van Covid-19.

Covid-19
12 oktober 2021

Krijgen bedrijven binnenkort zicht op de vaccinatiegraad van hun personeel?

Met het oog op gerichte sensibiliseringsacties op de werkvloer wil de overheid de vaccinatiegraad omhoog krijgen. 

Covid-19

PODCASTSoCast

Alle podcasts
SoCast is de podcast van het advocatenkantoor Sotra. We bespreken hierin nieuwe wetgeving of belangrijke rechtspraak inzake sociaal recht, relevant voor de privésector en de publieke sector.

AgendaAankomende evenementen

Alle evenementen
Als erkende specialisten, komen de advocaten geregeld tussen als sprekers bij seminaries en evenementen betreffende sociaal en fiscaal recht.
26 okt Van 14:00 tot 15:30
Webinar
Webinaire Les Après-midi de la Fonction publique

Au cours de ce webinaire, nous passerons en revue les actualités sociales du trimestre écoulé. La participation et la documentation sont gratuites. Ce webinaire est exclusivement destiné aux clients de Sotra et aux entreprises susceptibles de faire appel à nos services. Nous nous réservons donc le droit de refuser l'inscription des avocats, secrétariats sociaux et autres prestataires de services en droit social.

Informatie en inschrijving
29 okt Van 09:00 tot 12:00
Webinar
UVCW & SOTRA : RGPD et service du personnel
Spreker : Valentin Hanquet

-

29 okt Van 11:30 tot 13:00
COMEOS & SOTRA : Social update
Spreker : Noël Lambert

-

SotrAcademy

Het eerste streamingplatform over sociaal recht in België

Een uniek aanbod voor HR professionals

Voor de prijs van een "traditioneel" seminarie krijgt u toegang tot onze trimestriële webinars over sociale actualiteit, alsook tot talrijke thematische webinars: sociale verkiezingen, Covid-19, GDPR, arbeidsreglementering, bedrijfsgeheimen, basis opleiding sociaal recht, alternatieve verloningen, enz.

Ons platform wordt momenteel erkend door het OBFG en het IBJ (permanente vorming).

Meer informatie
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand