Specialisten in sociaal recht.
Niets meer.

Sotra's expertise omvat alle takken van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en de werknemersfiscaliteit, zowel in de private als de publieke sector.

Onze diensten

Wij richten onze diensten voornamelijk tot ondernemingen en openbare diensten. Wij staan tevens kaderleden en bestuurders bij met specifieke behoeften in sociaal recht en HR-fiscaliteit.
+

TeamOnze advocaten

De advocaten van Sotra beoefenen uitsluitend het sociaal en fiscaal recht met betrekking tot het personeelsbeheer. Hun ervaring vloeit voort uit verschillende jaren dienstverlening aan een gevarieerd en veeleisend cliënteel.

KantorenWaar kunt u ons vinden

Onze praktijk is 100% digitaal: wij bieden onze diensten online, per videoconferentie en per telefoon aan. Maar uiteraard hebben we ook kantoren in Brussel en Namen omdat het soms handig (en aangenaam is) om elkaar fysiek te ontmoeten!
02 juni 2023

Langere verjaringstermijnen voor vordering achterstallige socialezekerheidsbijdragen

Het Hof van Cassatie bevestigt dat de RSZ zich kan baseren op het sociaalrechtelijk misdrijf « niet-betaling van bijdragen aan de RSZ » om achterstallige RSZ bijdragen te innen. Bijgevolg moet rekening worden gehouden met een verjaringstermijn van 5 jaar, en in sommige gevallen nog langer.

Sociale zekerheid
31 mei 2023

Podcast I De sociale verkiezingen van 2024 - Aflevering 1

Naar aanleiding van de sociale verkiezingen van 2024 biedt Sotra een reeks thematische podcasts aan, waarin we stap voor stap de verschillende fases van deze procedure bondig toelichten.

Collectief arbeidsrecht
12 mei 2023

Telewerk in het buitenland: meer flexibiliteit op het vlak van sociale zekerheid

Door een nieuw Europees kaderakkoord kunnen werknemers die minder dan 50% van het werk via telewerk in hun thuisland verrichten, toch onderworpen blijven aan het sociale zekerheidsstelsel van de lidstaat waar hun werkgever gevestigd is.

Internationaal

PODCASTSoCast

Alle podcasts
SoCast is de podcast van het advocatenkantoor Sotra. We bespreken hierin nieuwe wetgeving of belangrijke rechtspraak inzake sociaal recht, relevant voor de privésector en de publieke sector.

AgendaAankomende evenementen

Alle evenementen
Als erkende specialisten, komen de advocaten geregeld tussen als sprekers bij seminaries en evenementen betreffende sociaal en fiscaal recht.
13.06.23 Van 12:00 tot 13:30
Sotra, Advocaten, Webinar Brussel
Webinar Middaguur Sociaal recht

Tijdens dit seminar bespreken wij de sociale actualiteit, zowel de wetgeving als de rechtspraak komen aan bod. De nadruk wordt gelegd op de nieuwe reglementaire bepalingen en de ontwikkelingen in de rechtspraak die een concrete invloed hebben op de ondernemingen. Deelname en documentatie zijn helemaal gratis.

Dit webinar is uitsluitend bestemd voor het cliënteel van Sotra en voor bedrijven die eventueel op onze diensten beroep zouden kunnen doen. Wij behouden ons dan ook het recht voor om de inschrijving te weigeren van advocaten, sociaal secretariaten en andere dienstverleners in sociaal recht.


Informatie en inschrijving
15.06.23 Van 12:30 tot 14:00
Sotra, Avocats, Séminaire hybride Bruxelles
Séminaire hybride | Les Après-midi du Droit social

Au cours de ce séminaire, nous passerons en revue les actualités sociales (législation et jurisprudence inédite) du trimestre écoulé. La participation et la documentation sont gratuites.

Ce séminaire est exclusivement destiné aux clients de Sotra et aux entreprises susceptibles de faire appel à nos services. Nous nous réservons donc le droit de refuser l'inscription des avocats, secrétariats sociaux et autres prestataires de services en droit social.


Informatie en inschrijving
27.06.23 Van 13:30 tot 18:30
Sotra, Avocats, Séminaire Namur
Séminaire | Les Après-midi de la Fonction publique

Les Après-midi de la Fonction publique ont 5 ans. Afin de fêter cet événement, nous avons le plaisir de vous inviter le mardi 27 juin 2023, à Namur, pour notre session spéciale « anniversaire ».


En présence d’invités de prestige, nous examinerons 4 thématiques d’actualité brûlantes.


Le séminaire se déroulera uniquement en présentiel et se clôturera par un drink offert par Sotra.

Informatie en inschrijving

SotrAcademy

Het eerste streamingplatform over sociaal recht in België

Een uniek aanbod voor HR professionals

Voor de prijs van een "traditioneel" seminarie krijgt u toegang tot onze trimestriële webinars over sociale actualiteit, alsook tot talrijke thematische webinars: sociale verkiezingen, Covid-19, GDPR, arbeidsreglementering, bedrijfsgeheimen, basis opleiding sociaal recht, alternatieve verloningen, enz.

De erkenningsprocedure van ons platform door het OBFG en het IBJ (permanente vorming) is momenteel lopende.

Meer informatie
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand