Specialisten in sociaal recht.
Niets meer.

Sotra's expertise omvat alle takken van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en de werknemersfiscaliteit, zowel in de private als de publieke sector.

Onze diensten

Wij richten onze diensten voornamelijk tot ondernemingen en openbare diensten. Wij staan tevens kaderleden en bestuurders bij met specifieke behoeften in sociaal recht en HR-fiscaliteit.
+

TeamOnze advocaten

De advocaten van Sotra beoefenen uitsluitend het sociaal en fiscaal recht met betrekking tot het personeelsbeheer. Hun ervaring vloeit voort uit verschillende jaren dienstverlening aan een gevarieerd en veeleisend cliënteel.

KantorenWaar kunt u ons vinden

Onze praktijk is 100% digitaal: wij bieden onze diensten online, per videoconferentie en per telefoon aan. Maar uiteraard hebben we ook kantoren in Brussel en Namen omdat het soms handig (en aangenaam is) om elkaar fysiek te ontmoeten!
29 september 2022

Re-integratietraject 2.0 : een grondige hervorming!

Vanaf 1 oktober 2022 ondergaat het re-intregatietraject een grondige hervorming, zowel wat de basisprincipes als wat de concrete toepassingsmodaliteiten betreft. Het RIT staat nu los van de beëindiging van de arbeidsovereenkomst omwille van medische overmacht, waarvoor nu een specifieke procedure geldt.We bespreken deze wijzigingen in twee aparte artikelen: deze eerste tekst gaat enkel over het nieuwe re-integratietraject.

Reglementering
20 september 2022

Een werkgever kan frequent zieke werknemers bijkomende verplichtingen opleggen

In een recent arrest oordeelt het Arbeidshof van Brussel dat een werkgever via het arbeidsreglement frequent zieke werknemers mag opdragen om zich spontaan aan te melden bij de controlearts.

Reglementering
16 september 2022

Podcast | De Klokkenluiderswetgeving en de HR-praktijk

In deze aflevering van SoCast bespreken we de nieuwe klokkenluiderswetgeving die er zit aan te komen.

Reglementering

PODCASTSoCast

Alle podcasts
SoCast is de podcast van het advocatenkantoor Sotra. We bespreken hierin nieuwe wetgeving of belangrijke rechtspraak inzake sociaal recht, relevant voor de privésector en de publieke sector.

AgendaAankomende evenementen

Alle evenementen
Als erkende specialisten, komen de advocaten geregeld tussen als sprekers bij seminaries en evenementen betreffende sociaal en fiscaal recht.
13.10.22 Van 14:00 tot 17:30
Sotra, Avocats, Webinaire Bruxelles
La gestion des incapacités de travail
Spreker : Valentin Hanquet

Nous abordons, de manière transversale, les différentes questions que l’incapacité de travail pose : droits et obligations des parties, mise en œuvre du « trajet de réintégration », licenciement du travailleur en incapacité de travail au regard de l’interdiction de discriminer sur la base de l’état de santé, etc.

Informatie en inschrijving
13.10.22 Van 14:00 tot 17:30
Sotra, Avocats, Webinaire Bruxelles
La gestion des incapacités de travail : une approche pratique et transversale
Spreker : Valentin Hanquet

100 % des employeurs sont confrontés à des travailleurs en incapacité de travail. Les incapacités de travail ont de nombreuses incidences, tant dans le cadre de la relation de travail qu’au moment de la rupture du contrat. La législation et la jurisprudence sont à ce point abondantes en la matière que l’employeur n’a pas toujours les bons réflexes.

Informatie en inschrijving
18.10.22 Van 08:30 tot 11:30
Ibis, Wavre, Brussels East
Actualités en Droit social
Spreker : Antoine Hallet

En une matinée, nous parcourons l’actualité en droit social (législation et jurisprudence inédite) du trimestre écoulé.

Informatie en inschrijving

SotrAcademy

Het eerste streamingplatform over sociaal recht in België

Een uniek aanbod voor HR professionals

Voor de prijs van een "traditioneel" seminarie krijgt u toegang tot onze trimestriële webinars over sociale actualiteit, alsook tot talrijke thematische webinars: sociale verkiezingen, Covid-19, GDPR, arbeidsreglementering, bedrijfsgeheimen, basis opleiding sociaal recht, alternatieve verloningen, enz.

De erkenningsprocedure van ons platform door het OBFG en het IBJ (permanente vorming) is momenteel lopende.

Meer informatie
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand