Specialisten in sociaal recht.
Niets meer.

Sotra's expertise omvat alle takken van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en de werknemersfiscaliteit, zowel in de private als de publieke sector.

Onze diensten

Wij richten onze diensten voornamelijk tot ondernemingen en openbare diensten. Wij staan tevens kaderleden en bestuurders bij met specifieke behoeften in sociaal recht en HR-fiscaliteit.
+

TeamOnze advocaten

De advocaten van Sotra beoefenen uitsluitend het sociaal en fiscaal recht met betrekking tot het personeelsbeheer. Hun ervaring vloeit voort uit verschillende jaren dienstverlening aan een gevarieerd en veeleisend cliënteel.

KantorenWaar kunt u ons vinden

Onze praktijk is 100% digitaal: wij bieden onze diensten online, per videoconferentie en per telefoon aan. Maar uiteraard hebben we ook kantoren in Brussel en Namen omdat het soms handig (en aangenaam is) om elkaar fysiek te ontmoeten!
24 mei 2024

Ontslagbescherming voor werknemers die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan

Een werkgever die een werknemer ontslaat om redenen die verband houden met een vruchtbaarheidsbehandeling of een programma voor medisch begeleide voorplanting, stelt zich bloot aan de betaling van een schadevergoeding.

Reglementering
13 mei 2024

Wijzigingen inzake sport- en cultuurcheques

Vanaf 1 juli 2024 wordt de regelgeving voor elektronische sport- en cultuurcheques afgestemd op die voor elektronische maaltijd- en ecocheques.

Loon
03 mei 2024

Aanvullend pensioen: Wijninckx-bijdrage naar 6% vanaf 1 januari 2028

In 2012 voerde de regering de "Wijninckx-bijdrage" in, die betaald moet worden door zelfstandigen en werkgevers die een "hoog" aanvullend pensioen toekennen.Hieronder bespreken we de regels die relevant zijn in het kader van een arbeidsrelatie.

Reglementering

PODCASTSoCast

Alle podcasts
SoCast is de podcast van het advocatenkantoor Sotra. We bespreken hierin nieuwe wetgeving of belangrijke rechtspraak inzake sociaal recht, relevant voor de privésector en de publieke sector.

AgendaAankomende evenementen

Alle evenementen
Als erkende specialisten, komen de advocaten geregeld tussen als sprekers bij seminaries en evenementen betreffende sociaal en fiscaal recht.
28.05.24 Van 12:00 tot 13:00
NCOI Learning, , Séminaire Online
Recruter sans discriminer : quelles sont les règles ?
30.05.24 Van 12:00 tot 13:00
NCOI Learning, , Seminar Online
Rekruteren zonder discrimineren : wat zijn de regels?
04.06.24 Van 12:30 tot 14:00
Avenue Louise 65, , 1050 Bruxelles
Webinaire | Les Après-midi du Droit social

Nous avons le plaisir de vous inviter à notre prochain webinaire des Après-midi du Droit social, qui se déroulera le mardi 4 juin 2024 (de 12h30 à 14h).

A l’occasion des 10 ans de la CCT n° 109, les avocats de Sotra vous proposent une édition spéciale consacrée à la motivation du licenciement.

Au plaisir de vous y retrouver nombreux.ses !

Informatie en inschrijving

SotrAcademy

Het eerste streamingplatform over sociaal recht in België

Een uniek aanbod voor HR professionals

Voor de prijs van een "traditioneel" seminarie krijgt u toegang tot onze trimestriële webinars over sociale actualiteit, alsook tot talrijke thematische webinars: sociale verkiezingen, Covid-19, GDPR, arbeidsreglementering, bedrijfsgeheimen, basis opleiding sociaal recht, alternatieve verloningen, enz.

De erkenningsprocedure van ons platform door het OBFG en het IBJ (permanente vorming) is momenteel lopende.

Meer informatie
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand