Specialisten in sociaal recht.
Niets meer.

Sotra's expertise omvat alle takken van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en de werknemersfiscaliteit, zowel in de private als de publieke sector.

Onze diensten

Wij richten onze diensten voornamelijk tot ondernemingen en openbare diensten. Wij staan tevens kaderleden en bestuurders bij met specifieke behoeften in sociaal recht en HR-fiscaliteit.
+

TeamOnze advocaten

De advocaten van Sotra beoefenen uitsluitend het sociaal en fiscaal recht met betrekking tot het personeelsbeheer. Hun ervaring vloeit voort uit verschillende jaren dienstverlening aan een gevarieerd en veeleisend cliënteel.

KantorenWaar kunt u ons vinden

Onze praktijk is 100% digitaal: wij bieden onze diensten online, per videoconferentie en per telefoon aan. Maar uiteraard hebben we ook kantoren in Brussel en Namen omdat het soms handig (en aangenaam is) om elkaar fysiek te ontmoeten!
28 september 2023

Een plaatsvervangende vakbondsafgevaardigde is niet automatisch beschermd tegen ontslag

Volgens het Hof van Cassatie is een plaatsvervangende vakbondsafgevaardigde, die geen effectief lid van de vakbondsafvaardiging vervangt, niet automatisch beschermd tegen ontslag.

Reglementering
22 september 2023

Een werknemer die ziek wordt tijdens zijn vakantie, kan zijn vakantie mogelijks verlengen

Vanaf 1 januari 2024 zullen werknemers die arbeidsongeschikt worden tijdens hun vakantie, kunnen vragen om hun vakantie meteen te verlengen

Reglementering
15 september 2023

Nieuwe aanpassingen aan de antidiscriminatiewetgeving

De antidiscriminatiewetgeving werd recent aangepast, met als doel om slachtoffers van discriminatie beter te beschermen.

Reglementering

PODCASTSoCast

Alle podcasts
SoCast is de podcast van het advocatenkantoor Sotra. We bespreken hierin nieuwe wetgeving of belangrijke rechtspraak inzake sociaal recht, relevant voor de privésector en de publieke sector.

AgendaAankomende evenementen

Alle evenementen
Als erkende specialisten, komen de advocaten geregeld tussen als sprekers bij seminaries en evenementen betreffende sociaal en fiscaal recht.
17.10.23 Van 12:00 tot 13:30
Sotra, Advocaten, Webinar Brussel
Webinar Middaguur Sociaal recht

Tijdens dit webinar bespreken wij de sociale actualiteit, zowel de wetgeving als de rechtspraak komen aan bod. De nadruk wordt gelegd op de nieuwe reglementaire bepalingen en de ontwikkelingen in de rechtspraak die een concrete invloed hebben op de ondernemingen. Deelname en documentatie zijn helemaal gratis.

Informatie en inschrijving
19.10.23 Van 12:30 tot 14:00
Sotra, Avocats, Séminaire hybride Bruxelles
Séminaire hybride | Les Après-midi du Droit social

Au cours de ce séminaire, nous passerons en revue les actualités sociales (législation et jurisprudence inédite) du trimestre écoulé. La participation, ainsi que la documentation, sont gratuites.

Informatie en inschrijving
26.10.23 Van 12:00 tot 14:00
Advocaten, , 1050 Brussel
Sociale Verkiezingen 2024 | Sessie 2 - De pre-electorale fase

In de loop van december 2023 moeten de bedrijven de eerste formaliteiten vervullen in het kader van de sociale verkiezingen van mei 2024. Het is dan ook hoog tijd om te starten met de voorbereiding van deze eerste stappen.

Tijdens dit tweede seminarie van de reeks “sociale verkiezingen” staan we stil bij de verkiezingsprocedure zelf door concreet de opeenvolgende stappen te overlopen. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • De algemene organisatie van sociale verkiezingen: de kalender
  • Regels inzake taalgebruik
  • Regels inzake de communicatie met werknemers en vakbonden
  • De stappen in de procedure van dag X-60 tot dag X
  • Te gebruiken documenten en hoe deze in te vullen
  • Overeenkomsten met bestaande sociale overlegorganen of met de vakbonden
  • Aanduiding van de stembureaus
  • Anticiperen op het elektronisch stemmen en op het stemmen per brief
  • Anticiperen op de bescherming tegen ontslag
  • Enz.


Informatie en inschrijving

SotrAcademy

Het eerste streamingplatform over sociaal recht in België

Een uniek aanbod voor HR professionals

Voor de prijs van een "traditioneel" seminarie krijgt u toegang tot onze trimestriële webinars over sociale actualiteit, alsook tot talrijke thematische webinars: sociale verkiezingen, Covid-19, GDPR, arbeidsreglementering, bedrijfsgeheimen, basis opleiding sociaal recht, alternatieve verloningen, enz.

De erkenningsprocedure van ons platform door het OBFG en het IBJ (permanente vorming) is momenteel lopende.

Meer informatie
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand