Specialisten in sociaal recht.
Niets meer.

Sotra's expertise omvat alle takken van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en de werknemersfiscaliteit, zowel in de private als de publieke sector.

Onze diensten

Wij richten onze diensten voornamelijk tot ondernemingen en openbare diensten. Wij staan tevens kaderleden en bestuurders bij met specifieke behoeften in sociaal recht en HR-fiscaliteit.
+

TeamOnze advocaten

De advocaten van Sotra beoefenen uitsluitend het sociaal en fiscaal recht met betrekking tot het personeelsbeheer. Hun ervaring vloeit voort uit verschillende jaren dienstverlening aan een gevarieerd en veeleisend cliënteel.

KantorenWaar kunt u ons vinden

Onze praktijk is 100% digitaal: wij bieden onze diensten online, per videoconferentie en per telefoon aan. Maar uiteraard hebben we ook kantoren in Brussel en Namen omdat het soms handig (en aangenaam is) om elkaar fysiek te ontmoeten!
28 november 2022

De arbeidsdeal is in werking getreden : een overzicht van alle maatregelen

De meeste maatregelen van de Arbeidsdeal zijn op 20 november in werking getreden. Deze wet bevat maatregelen die betrekking hebben op onder andere de volgende domeinen : arbeidsduur, activering, opleiding en het recht op deconnectie.

Reglementering
25 november 2022

Podcast | CAO nr. 162 inzake flexibelere arbeidsvoorwaarden

Tijdens deze Podcast geeft Partner Marian Dewaersegger toelichting bij de NAR CAO nr. 162 die op 1 oktober 2022 in werking is getreden. Deze CAO voorziet het recht voor werknemers uit de privésector om "flexibelere arbeidsvoorwaarden aan te vragen". 

Reglementering
23 november 2022

Nieuwe regels inzake medische overmacht

Tot voor kort, werd de medische overmacht vastgesteld na afloop van een re-integratietraject (RIT). Sinds kort is het RIT losgekoppeld van de medische overmacht.Medische overmacht, kan nu enkel nog ingeroepen worden, na een specifieke procedure, die op 28 november in werking treedt. Deze procedure lichten wij hier toe.

Einde van de arbeidsovereenkomst

PODCASTSoCast

Alle podcasts
SoCast is de podcast van het advocatenkantoor Sotra. We bespreken hierin nieuwe wetgeving of belangrijke rechtspraak inzake sociaal recht, relevant voor de privésector en de publieke sector.

AgendaAankomende evenementen

Alle evenementen
Als erkende specialisten, komen de advocaten geregeld tussen als sprekers bij seminaries en evenementen betreffende sociaal en fiscaal recht.
01.12.22 Van 08:30 tot 10:00
Sotra, Avocats, Webinar Bruxelles
Breakfast Seminar | Deal de l'emploi

Nous avons le plaisir de vous inviter à notre prochain Breakfast Seminar consacré au Deal pour l’Emploi, le jeudi 1er décembre prochain entre 8h30 et 10h.

Nous y examinerons notamment :

  • Le droit à la déconnexion des travailleurs 
  • La semaine des 4 jours 
  • Les obligations nouvelles en cas de licenciement 
  • Etc.
Informatie en inschrijving
01.12.22 Van 08:30 tot 10:00
Sotra, Avocats, Webinar Bruxelles
Breakfast Seminar | Arbeidsdeal

Donderdagochtend 1 december organiseert SOTRA een Breakfast seminar over de Arbeidsdeal.

Kom te weten welke nieuwe verplichtingen er gelden en wat er verandert op vlak van:

  • Arbeidsflexibiliteit
  • Opleiding
  • Het recht op deconnectie
  • Het activerend ontslagbeleid
Informatie en inschrijving

SotrAcademy

Het eerste streamingplatform over sociaal recht in België

Een uniek aanbod voor HR professionals

Voor de prijs van een "traditioneel" seminarie krijgt u toegang tot onze trimestriële webinars over sociale actualiteit, alsook tot talrijke thematische webinars: sociale verkiezingen, Covid-19, GDPR, arbeidsreglementering, bedrijfsgeheimen, basis opleiding sociaal recht, alternatieve verloningen, enz.

De erkenningsprocedure van ons platform door het OBFG en het IBJ (permanente vorming) is momenteel lopende.

Meer informatie
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

We use cookies to track usage and preferences Legal terms I Understand